Szolgáltatások


Palackozás

Karakteres és illatos pálinkáinkat palackba zárjuk, így juttatjuk el minden pálinkakedvelő barátunkhoz.

Részletek

Bérfőzés

Bérfőzés kedves ügyfeleink részére

Részletek

Tanácsadás

Megfelelő szakértelem és több éves tapasztalat birtokában tanácsadást vállalunk a bérfőzésre és magánfőzésre vonatkozóan.

Részletek

Cefreszállítás

Amennyiben ön elfoglalt, vagy nincs szállítóeszköze, keressen fel minket! Megoldjuk cefréjének főzdénkbe szállítását is.

Részletek

Kereskedelmi főzés

Palackba zárt pálinkáink egytől egyig tiszta, ízesítetlen párlatok, melyek kivétel nélkül érett gyümölcsből készülnek.

Részletek

Pálinkakóstoltatás

Látogasson el pálinkafőzdénkbe, és kóstolja meg az Őrvidéki Pálinkát!

Részletek

Cefrekészítés

A jó pálinka elkészítésének alapja a szakszerű cefrekészítés. Ha betartunk minden szakmai előírást, kiváló minőségű pálinkát kapunk.

Részletek

Irányított erjesztés

Az ellenőrzött körülmények közötti erjesztésnek köszönhetően magas minőségű pálinka alapanyagot hozhatunk létre.

Részletek

Cefrekészítés


A jó pálinka elkészítésének alapja a szakszerű cefrekészítés. Ha betartunk minden szakmai előírást, biztosak lehetünk abban, hogy kiváló minőségű pálinkát kapunk.

Hogyan kezdjük a cefrekészítést?

Amikor megérik a gyümölcs, ne az legyen az elsődleges, hogy minél több hordót megtöltsünk.  Akárcsak a lekvárfőzésnél, a cefrekészítésnél is válogassuk szét a gyümölcsöket; válasszuk el a többitől azokat, amelyek teljesen érettek és hibátlanok. Ezek képezzék a cefre alapanyagát.

A kiválasztott gyümölcsöket minden esetben mossuk meg, hiszen a földről felszedett gyümölcsök olyan mikroorganizmusokat tartalmazhatnak, amelyek a cefrekészítés során minőségvesztést eredményezhetnek, melynek következtében pálinkánk szúrós szagú lesz.

Az így előkészített alapanyagunkat aprítsuk össze vagy daráljuk le annak érdekében, hogy a lehető legjobban elvégezzük a gyümölcsünk roncsolását, s így egy pépes állagú anyagot kapjunk. Ezzel a pépes anyaggal az élesztők számára a legjobb környezetet hozzuk létre az erjedéshez.

Fontos hogy milyen gyümölcsöt dolgozunk fel,az őszibarack maghéja nyitott és emiatt ciánvegyületek kerülhetnek a cefrénkbe, a cseresznyét és a meggyet nem szükséges kimagozni, viszont a szárát és levelét el kell távolítani.

Ha kemény húsú gyümölcsről beszélünk (pl. birs, körte), lehetőség szerint használjunk pektinbontó enzimeket, melyek a sejtfalak lebontásában segítenek. Ha azt szeretnénk, hogy minél előbb kierjedjen a cefrénk, élesztőt is alkalmazhatunk, de ügyeljünk rá, hogy hideg időben hidegtűrő élesztőt tegyünk a hordónkba.

Fontos, hogy napról napra figyeljük a cefrénket, hiszen először egy zajos erjedés megy végbe habképződéssel, s ennek kapcsán a cefrénk kifuthat a hordóból. Ügyeljünk a hőmérsékletre, hiszen ehhez a folyamathoz az optimális hőmérséklet 19-25 C fok között van.

Az erjedés során nemcsak a hőmérséklet változik, hanem a térfogat is, ezért fontos, hogy tároló edényünket csak háromnegyed részéig töltsük meg. Miután a cefrénk teljesen kierjedt, légmentesen zárjuk le, így tároljuk hűvös helyen a kifőzésig. A leírtakat betartva kiváló minőségű pálinkánk lesz, és büszkélkedhetünk vele.
Vissza az előző oldalra!
BERO COLOR Kft. - Magyar