Kapcsolat

BERO COLOR Kft.

Cím: 9921 Vasalja,
Kossuth Lajos utca 44. (székhely)
Telefon:
+36/94-442-452
Mobil:
+36/70-618-7262
+36/70-623-3774
E-mail:
berocolorkft@gmail.com
Ivánc időjárása

Ivánc időjárása

Nyitvatartás

Nyitvatartás

Kedves ügyfeleink!

Pálinkafőzdénk 2022 December 23-tól 2022 Január 8-ig ZÁRVA TART!

Boldog Karácsonyt és az Új Évben jó egészséget kívánunk!

Baráti üdvözlettel.: Anita és Roland

 Bérfőzde


Bérfőzdénk egy 400 literes kisüsti lepárló rendszerrel, illetve egy 100 literes, egylépcsős lepárló rendszerrel rendelkezik. Akár már 60 liternyi cefremennyiségtől tudunk feldolgozást vállalni.

Célunk, hogy ügyfeleink igényeit szem előtt tartva, az általuk hozott alapanyagból a lehető legtöbb és legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő. Ehhez megfelelő berendezésekkel és megfelelő szaktudással rendelkezünk. Főzőüzemünkben a szükséges munkafolyamatok szabályainak és sorrendjének betartása, az elő- és utópárlat megfelelő elválasztása, valamint a gyümölcsaromák magas koncentrációban történő átpárlása a lehető legmagasabb szinten biztosított.

A jó minőségű pálinka előállítása érdekében felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a pálinka minőségét elsősorban az alapanyagul használt gyümölcs határozza meg. Jó pálinkát csakis kiváló minőségű alapanyagból lehet készíteni. Pálinkakészítésre elsősorban azon gyümölcsök alkalmasak, melyek tökéletesen (optimálisan) érettek, egészségesek, kellően magas a cukortartalmuk, és mindenféle idegen anyagtól (földtől, levelektől, más szennyező tényezőktől) mentesek.


Jogszabályi előírások:

  • Kizárólag az a 18. életévét betöltött természetes személy főzethet pálinkát, aki a saját maga vagy háztartásának valamely tagja birtokában lévő gyümölcstermő területről származó alapanyagot főzeti ki, és a gyümölcscefre lepárlását megelőzően a szükséges nyilatkozatokat megtette. Természetes személy, aki nem rendelkezik gyümölcstermő területtel, a vásárolt alapanyagot nem főzetheti le bérfőzést végző szeszfőzdében.
  • 2015. január 1-jétől a szeszfőzdében bérfőzés keretében, a bérfőzető alapanyagából előállított párlat jövedéki adója egy bérfőzető (háztartás) részére évente az alábbiak szerint módosul: I.) legfeljebb 86 liter (50 térfogatszázalékos, azaz 43 hlf) mennyiségig az eddigi 0 Ft helyett 1670 Ft/hlf; II.) a 86 litert (50 térfogatszázalékos, azaz 43 hlf) meghaladó mennyiségre 3333,85 Ft/hlf.
  • A bérfőzető köteles megfizetni a megrendelt szolgáltatás árát (azaz a bérfőzés díját), és az állam által kiszabott bérfőzési szeszadót. A bérfőzött párlat utáni adó összegét továbbra is a szeszfőzde állapítja meg és szedi be a bérfőzetőtől.
  • Mivel az adómentes 50 liter mennyiségig a bérfőzetett pálinkát kizárólag a bérfőzető használhatja fel, az közvetlen fogyasztásra nem értékesíthető és nem ajándékozható el. A lefőzetett pálinka kivételes esetben az alkoholtermék-adóraktár részére értékesíthető, a párlat származási igazolványának egyidejű átadásával. Ha a párlat értékesítése kistermelőként történik, akkor a bérfőzető köteles az eladott mennyiség után a teljes adómértéket megfizetni, és a palackot pálinkazárjeggyel ellátni.Vissza az előző oldalra!
BERO COLOR Kft. - Magyar